1

Pengumuman

 Senarai Penuh | Arkib

CABUTAN UNDI BAGI KERJA-KERJA ELEKTRIK, CAWANGAN KEJURUTERAAN ELEKTRIK

 24 Februari 2021
pendaftaran kontraktor pada 22-23/2/2021

MAKLUMAN PENTING - BAHAGIAN KONTRAK & UKUR BAHAN

 09 November 2020
MAKLUMAN NOTIS JUALAN, TARIKH TUTUP DAN PENYERAHAN DOKUMEN SEBUTHARGA/TENDER. Sila Rujuk/Muat-turun Lampiran Untuk Maklumat Lanjut.

JEMPUTAN CABUTAN UNDI UNTUK KERJA-KERJA KECIL PENYELENGGARAAN ELEKTRIK BIL 2/2020

Bertempat di Unit Tentera JKR Melaka. Tarikh Pendaftaran :14-15 Oktober 2020 (8.00pg-5.00ptg). Tarikh Cabutan Undi :16 Oktober 2020. Maklumat seperti di Infografik.

Selamat Datang Cik Suryati Binti Sabri Jurutera Awam Gred J41 (CPAB)

 13 Oktober 2020
Tahniah diucapkan kepada Cik Suryati Binti Sabri yang telah melaporkan diri pada Pengarah Kerja Raya Melaka dan ditempatkan di CPAB sebagai Jurutera Awam Gred J41.

Sekalung Tahniah JD Melaka Tengah

 11 Oktober 2020
Sekalungi tahniah kepada Tuan Ir Shaharuddin Bin Bahari, Jurutera Daerah Melaka Tengah yang menerima Darjah Seri Melaka (D.S.M) dari Tuan Yang Terutama Yang di-Pertua Negeri Melaka.

Setinggi-Tinggi Tahniah KPKR

 11 Oktober 2020
Setinggi-tinggi tahniah kepada YBhg. Dato Dr. Syed Omar Sharifuddin Syed Ikhsan, Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya yang menerima Darjah Mulia Seri Melaka (D.M.S.M) dari Tuan Yang Terutama Yang di-Pertua Negeri Melaka.

Selamat Datang Jurutera Awam Kanan, Unit Tentera JKR Melaka

 02 Jun 2020
Selamat Datang En. Mohd Haffizan bin Abdul Ghafar - Jurutera Awam Kanan, Unit Tentera JKR Melaka

Selamat Datang Jurutera Awam Penguasa, Pasukan Projek Persekutuan Negeri Melaka

 01 Jun 2020
Selamat Datang En. Azman bin Ismail - Jurutera Awam Penguasa, Pasukan Projek Persekutuan Negeri Melaka

Selamat Datang Jurutera Penguasa Bangunan JKR Melaka

 21 Mei 2020
Selamat Datang Ir. Ahmad Roslee Bin Hamzah - Jurutera Awam Penguasa Bangunan JKR Melaka

Waktu Operasi Melaka One Number Call Centre (ONCC)

Waktu Operasi sepanjang tempoh PKP. Maklumat seperti di Infografik


Aktiviti

 Senarai Penuh | Arkib


Datuk Pengarah Menghadiri Majlis Serahan Kerja Modenisasi 2 unit Lif & Lain-lain Kerja Berkaitan di Ibu Pejabat Polis Daerah Jasin, Melaka yang disaksikan oleh Pengarah JKR Melaka.

 06 Januari 2021
Majlis Serahan Kerja Modenisasi 2 unit Lif & Lain-lain Kerja Berkaitan di Ibu Pejabat Polis Daerah Jasin, Melaka yang disaksikan oleh Pengarah JKR Melaka. Projek diserahkan secara 5 dalam 1 iaitu CPC, SOFA, Lukisan Terbina, Manual Operasi dan awal 38 hari. Tahniah JKR Cawangan Kejuruteraan Mekanikal Negeri Melaka

Datuk Pengarah Menghadiri Majlis Pecah Tanah Projek Pembinaan SJKT Ladang Jasin Lalang, Daerah Jasin, Melaka oleh YB Datuk Roslan Bin Datuk Ahmad, Exco Kerja Raya,

 31 Disember 2020
Majlis Pecah Tanah Projek Pembinaan SJKT Ladang Jasin Lalang, Daerah Jasin, Melaka oleh YB Datuk Roslan Bin Datuk Ahmad, Exco Kerja Raya, Pengangkutan , Kemudahan Awam dan Infrastruktur Negeri Melaka pagi tadi #MelakakuMajuJayaRakyatBahagiaMenggamitDunia

DATUK PENGARAH MENGHADIRI MALJI SERAH PROJEK SK SEMPANG MERLIMAU

 30 Disember 2020
Tahniah kepada JD Jasin, KJMN, KJEN dan seluruh team yang terlibat dalam projek pembaikan bumbung akibat kebakaran dan lain-lain pembaikan di SK Sempang Merlimau secara 7 dalam 1. #MelakakuMajuJayaRakyatBahagiaMenggamitDunia

DATUK PENGARAH DALAM MAJLIS PENYERAHAN ANUGERAH CEMERLANG BAGI KONTRAKTOR CEMERLANG TAHUN 2020

 28 Disember 2020
Penyerahan Sijil Kontraktor Cemerlang kepada kontraktor-kontraktor yang telah menunjukkan prestasi yg cemerlang bagi tahun 2020 dalam melaksanakan kerja-kerja pembinaan di Daerah Jasin.

PENGARAH MENGHADIRI MALJIS PENYERAHAN MENAIK TARAF PUSAT PERKHIDMATAN TENUSU MELAKA

 28 Disember 2020
Tahniah dan syabas pada JD Jasin dan Team, CKM, CKE serta seluruh team HOPT dan HODT JKR Melaka kerana berjaya menyerahkan projek PPIT Jasin secara 11 dalam 1 yg juga pencapaian yg tertinggi.

Majlis Penyerahan 82 Projek Bangunan JKR Daerah Melaka Tengah

 07 Disember 2020
Majlis Penyerahan 82 Projek Bangunan JKR Daerah Melaka Tengah kepada 24 Agensi pelanggan yang disaksikan oleh YB Exco Kerja Raya, Datuk Roslan Bin Datuk Hj. Ahmad dan Pengarah Kerja Raya, Datuk Ir. Hj. Ismail Bin Abd Rahman.

Majlis Serahan Jentera Berat Jabatan Kerja Raya Melaka

 04 Disember 2020
Majlis Serahan jentera berat dari pihak pembekal kepada Jurutera Awam Penguasa Jalan dan disaksikan oleh Datuk Pengarah JKR Melaka.

Datuk Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Tapak Rumah Keluarga Angkatan Tentera

 04 Disember 2020
Mesyuarat Tapak Rumah Keluarga Angkatan Tentera di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka .

Datuk Pengarah Merasmikan Dewan Jabatan Kerja Raya Melaka.

 03 Disember 2020
Majlis Perasmian Dewan Sri Ismael telah disempurnakan oleh Pengarah Jkr Melaka Datuk Ir. Ismail Bin Abd Rahman yang telah diberi nafas baharu demi memberi keselesaan kepada warga kerja JKR Melaka.

Datuk Pengarah Bersama JKR Jasin Dalam Majlis Penyerahan Projek Pusat Rukun Tetangga Sungai Rambai

 03 Disember 2020
JKR Jasin menyerahkan projek Pusat Rukun Tetangga Sungai Rambai kpd Pengarah Perpaduan Melaka yang disaksikan open Datuk Pengarah JKR Melaka dan KP Jab Perpaduan & Integriti Nasional, Datuk Hisamuddin bin Mohd Sujak.

Datuk Pengarah JKR Melaka melawat tapak projek

 02 Disember 2020
Datuk Pengarah JKR Melaka melawat tapak projek bersama Pengarah ILP dan Jurutera Daerah JKR Jasin serta mempengerusikan Mesyuarat Tapak bagi Projek Naik Taraf dan Pemuliharaan Fizikal ILP Selandar

Majlis Penyerahan Projek Penyenggaraan Bangunan SPRM Melaka

 02 Disember 2020
Majlis Penyerahan Projek Penyenggaraan Bangunan SPRM Melaka oleh Jurutera Daerah Melaka Tengah kepada Pengarah SPRM yang disaksikan oleh Datuk Pengarah JKR Melaka

Penyerahan Nota Serah Tugas

 01 Disember 2020
Penyerahan Nota Serah Tugas oleh Ir. Ahmad Roslee Bin Hamzah, Jurutera Awam Penguasa Bangunan kepada Ir. Mohammad Kamal Bin A Rahman, Jurutera Awam Penguasa CPAB yang disaksikan oleh Datuk Pengarah JKR Melaka tengahari tadi. Selamat Maju Jaya buat Ir. Ahmad Roslee di tempat baru.

Datuk Pengarah Mempengurusikan Mesyuarat naik Taraf Sistem dan bekalan Elektrik Hospital Besar Melaka.

 01 Disember 2020
Mempengerusikan Mesyuarat Naiktaraf Sistem Bekalan Elektrik Hospital Melaka (Reka Dan Bina) Bagi Meningkatkan Mutu Perkhidmatan Hospital Besar Melaka.

Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Tapak UTem

 30 November 2020
Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Tapak UTeM dan membuat lawatan pemantauan kemajuan projek

Pengarah Kerja Raya menerima Kunjungan Hormat

 25 November 2020
Menyambut Kunjungan Hormat daripada Pengarah Melaka Finance House Berhad, YBhg. Datuk Mashitah Binti Datuk Wira Ismail di Pejabat Pengarah Jabatan Kerja Raya Melaka

Lawatan Kerja Oleh Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Kerja Raya Malaysia

 13 November 2020
YBhg Datuk Ir Razdwan bin Kasim, Timbalan Ketua Pengarah Kerja Raya (Pakar) telah membuat lawatan kemajuan kerja pembinaan di FTK UTeM bersama Pengarah Kerja Raya Melaka dan pegawai-pegawai kanan JKR Melaka. #MelakaKuMajuJayaRakyatBahagiaMenggamitDunia

Pengarah jabatan Kerja Raya Melaka Menyampaikan Sumbangan

 13 November 2020
Datuk Pengarah JKR Melaka yang prihatin terhadap kebajikan warga kerja telah menyampaikan sedikit sumbangan kepada mereka yang akan menyambut Sambutan Hari Deepavali.

Majlis Penyerahan projek pencahayaan lampu jalan

 05 November 2020
Majlis Penyerahan projek pencahayaan lampu jalan dari simpang Taman Bukit Katil Damai hingga simpang Tehel kpd JKR Elektrik Melaka dihadiri sama Pengarah JKR Melaka dan YB Exco Kerja Raya Negeri Melaka.

Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Penyelarasan Kerja-Kerja Pembersihan Jalan Negeri Melaka

 03 November 2020
Mesyuarat Penyelarasan Kerja-Kerja Pembersihan Jalan Persekutuan di antara pihak JKR Melaka/ Selia Selenggara dan pihak berkuasa tempatan Negeri Melaka.

Surat Setuju Terima Projek Menaiktaraf Kompleks Rakan Muda (KRM) Alor Gajah.

 02 November 2020
Pengarah menyerahkan Surat Setuju Terima Projek Menaiktaraf Kompleks Rakan Muda (KRM) Alor Gajah kepada kontraktor yang berjaya. Pengarah turut menyerahkan surat lantikan kepada Jurutera Daerah Alor Gajah selaku pegawai penguasa projek tersebut.

Majlis Penyerahan Projek Menaiktaraf Kemudahan Fasiliti dan Infrastruktur Bagi Politeknik Merlimau, Melaka

 28 Oktober 2020
Majlis Penyerahan Projek Menaiktaraf Kemudahan Fasiliti dan Infrastruktur Bagi Politeknik Merlimau, Melaka dan Sesi Menandatangani Dokumen Penyerahan oleh Jurutera Daerah Jasin kepada Pengarah Bahagian Perancangan Program dan Institusi, Kementerian Pendidikan Malaysia yang disaksikan oleh Pengarah Kerja Raya Melaka ini berjaya disiapkan lebih awal dari tarikh sebenar dengan pencapaian 10 dalam 1.

Pengarah menghadiri Penyerahan Projek Penyelenggaraan dan Pembaikan Matrikulasi Alor Gajah Melaka

 27 Oktober 2020
Pengarah menghadiri Penyerahan Projek Penyelenggaraan dan Pembaikan Matrikulasi Alor Gajah Melaka dan turut menyaksikan Sesi Menandatangani Dokumen Penyerahan di antara Jurutera Daerah Alor Gajah dengan Pengarah Matrikulasi.

Majlis Penyerahan Projek Kerja-Kerja Senggaraan dan Pendawaian Elektrik di Sekolah Henry Gurney

 26 Oktober 2020
Majlis Penyerahan Projek Kerja-Kerja Senggaraan dan Pendawaian Elektrik di Sekolah Henry Gurney yang disaksikan oleh Pengarah Kerja Raya Melaka.

Majlis Penyerahan Rumah Perihatin

 21 Oktober 2020
Pengarah menyaksikan Penyerahan 15 buah Rumah Prihatin Melaka oleh Jurutera Daerah Jasin kepada Pegawai Daerah Jasin.

Lawatan & Mesyuarat Tapak Projek Jalan Luar Bandar Hutan Percha Tebong

 21 Oktober 2020
Pengarah membuat lawatan ke tapak projek Jalan Luar Bandar Hutan Percha Tebong dan mempengerusikan mesyuarat tapak selepas lawatan.

Majlis Menandatangani Dokumen Penyerahan Kerja-Kerja Membaik Pulih Kompleks Hang Tuah Centre, Duyong Melaka.

 21 Oktober 2020
Pengarah Kerja Raya dan Pengurus Besar Perzim menandatangani dokumen Penyerahan Kerja-Kerja Membaik Pulih Kompleks Hang Tuah Centre, Duyong Melaka. Turut hadir bersama selaku saksi adalah YBhg. Datuk Salhah Binti Sallleh.

Sesi Taklimat Pengenalan Skim Akreditasi Malaysia

 21 Oktober 2020
Pengarah bersama Ketua-Ketua Bahagian, Jurutera-Jurutera Daerah dan Kakitangan Kumpulan Pengurusan menghadiri Sesi Taklimat Pengenalan Skim Akreditasi Malaysia dan Syarikat oleh Cast Consume Sdn. Bhd. yang bertempat di Bendahara Hall, Hotel Muzzaffar Melaka.

Penyerahan Projek Lampu Jalan di 10 lokasi U-Turn

 20 Oktober 2020
Penyerahan Projek Lampu Jalan di 10 lokasi U-Turn 'Black Spot' sepanjang Lebuh AMJ, Melaka yang disaksikan oleh YB Exco Kerja Raya, Datuk Roslan Bin Hj. Ahmad dan Pengarah Kerja Raya.

Taklimat AI Traffik oleh Pihak UTeM

 19 Oktober 2020
Sesi Taklimat AI Traffik oleh pihak UTeM kepada pihak JKR Melaka bertempat di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Sesi Sharing knowledge Pihak UTM & JKR Melaka

 16 Oktober 2020
Sesi sharing knowledge antara pihak UTM dan JKR Melaka bertempat di Bilik Mesyuarat Struktur JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Projek Naiktaraf dan Memulihara Struktur Fizikal Institut Latihan Perindustrian (ILP) Selandar Fasa II

 13 Oktober 2020
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Tapak Projek Naiktaraf dan Memulihara Struktur Fizikal Institut Latihan Perindustrian (ILP) Selandar Fasa II.

Penyerahan SST Projek Sistem Penyaman Udara dan Sistem Pencegah Kebakaran bagi Menyiapkan Baki Kerja Bagi Projek UTEM-Pembinaan Fakulti Teknologi Kejuruteraan

 13 Oktober 2020
Pengarah Kerja Raya Melaka menyerahkan SST projek Sistem Penyaman Udara dan Sistem Pencegah Kebakaran bagi Menyiapkan Baki Kerja Bagi Projek UTEM-Pembinaan Fakulti Teknologi Kejuruteraan kepada kontraktor yang berjaya.

Lawatan Kerja Ketua Pengarah Kerja Raya JKR Malaysia ke JKR Melaka

 06 Oktober 2020
Lawatan kerja YBhg. Dato' Ir. Hj. Mohammad Zulkefly Bin Sulaiman, Ketua Pengarah Kerja Raya JKR Malaysia ke JKR Melaka.

Lawatan Pemantauan Kemajuan Projek Masjid Ayer Itam Pantai

 28 September 2020
Pengarah mengadakan lawatan pemantauan kemajuan bagi projek Masjid Ayer Itam Pantai.

Lawatan Pemantauan Kemajuan Projek Akademi Latihan Rela Sg. Udang

 28 September 2020
Pengarah mengadakan lawatan pemantauan kemajuan ke projek Akademi Latihan Rela Sg. Udang.

Lawatan Pemantauan oleh Pengarah ke Projek Penyelenggaraan Taman Botanikal, Ayer Keroh & Menaiktaraf Muzium Perhutanan Negeri Melaka

 17 September 2020
Lawatan pemantauan oleh Pengarah ke Tapak Projek Penyelenggaraan Taman Botanikal, Ayer Keroh & Menaiktaraf Muzium Perhutanan Negeri Melaka dan Kerja-Kerja Elektrik serta lain-lain kerja berkaitan.

Penyerahan Surat Setuju Terima Projek Naiktaraf Sistem Bekalan Elektrik, Hospital Melaka

 17 September 2020
Majlis Penyerahan Surat Setuju Terima bagi Projek Naiktaraf Sistem Bekalan Elektrik, Hospital Melaka (Reka & Bina) yang disaksikan oleh Pengarah Kerja Raya Melaka selaku Pengarah Projek.

Pengarah & Pasukan JKR Bhg. Jalan Turun ke Lokasi Aduan Kemalangan Akibat Kerja Tampalan Semasa Pemasangan Paip

 10 September 2020
Kontraktor PAAB telah diberi teguran oleh Pengarah Kerja Raya semasa melawat lokasi aduan kemalangan akibat kerja tampalan yang kurang sempurna semasa kerja pemasangan paip.

Mesyuarat Tapak Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki Di Laluan FT019 Lebuh Amj

 10 September 2020
Pengarah mempengerusikan mesyuarat tapak Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019.

Lawatan ke Tapak Projek Water Proofing di Dusun Dato Murad, Ayer Keroh

 07 September 2020
Pengarah Kerja Raya membuat pemantauan projek Water Proofing di Dusun Dato Murad bersama Jurutera Daerah Melaka Tengah.

Lawatan Kerja YBrs Pengerusi Lembaga Getah Malaysia (LGM) bersama Ahli Lembaga LGM dan Ketua Pengarah LGM ke Tapak Projek Kuarters & Blok Pentadbiran LGM

 07 September 2020
Pengarah Kerja Raya memberi taklimat semasa lawatan kerja YBrs Dato' Ahmad Nazlan Idris, Pengerusi Lembaga Getah Malaysia (LGM) bersama Ahli Lembaga LGM dan Ketua Pengarah LGM ke tapak projek kuarters & blok pentadbiran LGM bagi meninjau prestasi kerja di tapak.

Lawatan Pemantauan ke Tapak Projek Pusat Perkhidmatan Industri Tenusu Merlimau

 07 September 2020
Lawatan pemantauan projek PPIT Merlimau oleh Pengarah JKR Melaka bersama Pengarah PPIT Melaka diiringi oleh JD JKR Jasin bagi memantau projek yang dijangka akan diserahkan kepada pelanggan awal 6 bulan dari jadual sebenar.

Penyerahan Projek Naiktaraf Surau dan Penggantian Sistem Penyaman Udara UTC

 04 September 2020
Penyerahan Projek Naiktaraf Surau dan Penggantian Sistem Penyaman Udara di UTC Melaka kepada Jabatan Kewangan Negeri Melaka yang disaksikan oleh YAB Ketua Menteri Melaka.

Mesyuarat & Lawatan Tapak Projek Menaiktaraf Jalan dan Persimpangan Batu Berendam Melaka

 04 September 2020
Pengarah mempengerusikan mesyuarat dan seterusnya membuat lawatan tapak untuk Projek Menaiktaraf Jalan dan Persimpangan Batu Berendam Melaka.

Kunjungan Hormat Daripada Timbalan Pengarah Kastam Negeri Melaka

 02 September 2020
Pengarah menerima kunjungan hormat daripada Timbalan Pengarah Kastam Negeri Melaka.

Lawatan Tapak Projek-Projek Peruntukan Pakej Rangsangan Ekonomi Negeri Melaka

 01 September 2020
Pengarah bersama YB Pegawai Kewangan Negeri dan Pengurus Besar Perbadanan Muzium Melaka membuat lawatan tapak ke Muzium Samudera, projek di bawah Peruntukan Pakej Rangsangan Ekonomi Negeri Melaka.

Mesyuarat Tapak Projek Baikpulih Muzium Samudera

 27 Ogos 2020
Mesyuarat Tapak Projek Baikpulih Muzium dan lawatan tapak di Muzium Samudera.

Lawatan Wakil MOF, KKR & JKR Elektrik Semalaysia ke Smart Traffic Light

 27 Ogos 2020
Lawatan wakil MOF, KKR & JKR Elektrik Semalaysia ke Smart Traffic Light Cawangan Elektrik JKR Melaka sempena Mesyuarat Semakan Cadangan Kontrak Penyelenggaraan Lampu Jalan dan Lampu Isyarat Jalan Persekutuan Seluruh Malaysia.

Majlis Sanjungan Budi Seikhlas Hati

 24 Ogos 2020
Majlis Sanjungan Budi Seikhlas Hati bagi meraikan rakan-rakan yang telah dan bakal bersara. Terima kasih atas segala khidmat dan tunjuk ajar yang diberikan selama berkhidmat di JKR Melaka. Selamat bersara dan moga kita berjumpa lagi.

Lawatan Kerja Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya

 18 Ogos 2020
Sesi lawatan kerja Dato' Dr. Syed Omar Sharifuddin Bin Syed Ikhsan KSU KKR ke JKR Negeri Melaka. Warga kakitangan turut serta dan mendengar amanat yang disampaikan.

Kerja-Kerja Baikpulih Stabilizer Silinder Hidraulik Backhoe

 18 Ogos 2020
Kakitangan JKR Caw. Mekanikal menjalankan kerja-kerja baikpulih stabilizer silinder hidraulik backhoe milik JKR Daerah Melaka Tengah.

Majlis Penyerahan Projek Tadika (JAIM) Tanah Merah Jaya, Mukim Tangga Batu

 14 Ogos 2020
Majlis Penyerahan Projek Tadika (JAIM) Tanah Merah Jaya, Mukim Tangga Batu, Melaka oleh Jurutera Daerah Melaka Tengah kepada Ketua Penolong Pengarah JAIM. Syabas JD dan team, projek siap awal 22 hari.

Lawatan JKR Elektrik Negeri Melaka ke TNB Melaka

 13 Ogos 2020
Lawatan Mesra JKR Elektrik Negeri Melaka ke TNB Melaka bagi meningkatkan lagi kerjasama secara berterusan.

Lawatan & Mesyuarat Tapak Projek Kolej Vokasional Datuk Seri Mohd Zin, Alor Gajah

 11 Ogos 2020
Pengarah mengadakan lawatan serta mempengerusikan mesyuarat tapak Projek Kolej Vokasional Datuk Seri Mohd Zin, Alor Gajah,

Majlis Penyerahan Klinik Kesihatan Batu Berendam

 08 Ogos 2020
Majlis Penyerahan Klinik Kesihatan Jenis 2 (Delima), Batu Berendam Melaka telah disempurnakan oleh Ir. Radzwan Kasim, Tim. Ketua Pengarah Kerja Raya Malaysia kepada Datuk Seri Dr Chen Chaw Min, Ketua Setiausaha Kementerian Kesihatan dah disaksikan oleh Menteri Kesihatan.

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya

 06 Ogos 2020
Mesyuarat yang di pengerusikan oleh YB Exco Kerja Raya bertempat di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Majlis Penyerahan Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT)

 04 Ogos 2020
Majlis Penyerahan Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT) Pegawai Fasa 1 telah disempurnakan oleh Pengarah JKR Melaka di Kem Terendak, Melaka.

Lawatan Kerja oleh Timbalan Ketua Pengarah JKR Malaysia ke Klinik Kesihatan Batu Berendam

 29 Julai 2020
Lawatan kerja oleh Timbalan Ketua Pengarah JKR Malaysia ke Klinik Kesihatan Jenis 2, Mukim Batu Berendam.

Majlis Cabutan Undi Online Kerja-Kerja Elektrik

 29 Julai 2020
Majlis Cabutan Undi secara online bagi kerja-kerja elektrik di Negeri Melaka. Tahniah diucapkan kepada kontraktor yang berjaya.

Mesyuarat Penutupan Audit KKP Premis JKR Melaka

 29 Julai 2020
Mesyuarat Penutupan Audit KKP Premis JKR Melaka yang diadakan di Bilik Mesyuarat Struktur, JKR Melaka.

Mesyuarat MBJ JKR Negeri Melaka

 28 Julai 2020
Pengarah mempengerusikan mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ) JKR Negeri Melaka di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Kursus Integriti & Tatatertib

 29 Julai 2020
Segmen Kursus Integriti dan Tatatertib bagi menimba ilmu pengetahuan untuk warga kerja JKR Melaka dan JKR Daerah.

Audit KKP Premis JKR Melaka

 28 Julai 2020
Mesyuarat Pembukaan Audit KKP Premis JKR Melaka di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Projek Pembinaan Masjid Bemban

 27 Julai 2020
Lawatan YB Exco Kerja Raya Melaka ke Projek Pembinaan Masjid Bemban. Projek di bawah seliaan Jurutera Daerah Jasin dan dijangka siap hujung tahun 2020.

Projek Membaikpulih Muzium Samudera

 27 Julai 2020
Pengarah JKR Melaka dan Pengurus Besar PERZIM melawat kemajuan Projek Membaikpulih Muzium Samudera.

Penyerahan Projek Penggantian Kabel Peralatan Navigasi Localizer CAAM Melaka

 27 Julai 2020
Penyerahan projek penggantian kabel peralatan navigasi localizer CAAM Melaka oleh Ketua Jurutera Elektrik JKR Melaka kepada Pengurus Besar CAAM Melaka. Projek berjaya disiapkan awal 2 bulan.

Majlis Taklimat Prosedur Operasi (SOP) Kaedah Perolehan Kerja Penyiasatan Tapak

 27 Julai 2020
Pengarah JKR Melaka turut menghadiri Majlis Taklimat Prosedur Operasi (SOP) Kaedah Perolehan Utk Kerja Penyiasatan Tapak yang dirasmikan oleh Pengarah CKG di Dewan Ar- Rahman.

Khidmat Penghantaran Buggy Sempena Lawatan Kerja DYMM Sultan Perak

 26 Julai 2020
JKR Melaka melalui Caw. Kejuruteraan Mekanikal telah membantu mengambil buggy sempena Lawatan Kerja DYMM Sultan Perak ke Pusat Rehabilitasi Perkeso Tun Abdul Razak.

Penyerahan Projek SRA Ayer Pa'abas

 20 Julai 2020
Jurutera Daerah Alor Gajah membuat Penyerahan Projek SRA Ayer Pa'abas kepada Pengarah JAIM dan disaksikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Mesyuarat Pengurusan JKR Melaka di Bilik Mesyuarat Utama

 08 Julai 2020
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Pengurusan JKR Melaka di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Majlis Menandatangani Ikrar Sifar Potholes

 26 Jun 2020
Jurutera-jurutera Daerah dan Syarikat Konsesi Selia Senggara menandatangani Ikrar Sifar Potholes dihadapan YAB Ketua Menteri dan Pengarah JKR Melaka.

Majlis Penyerahan Projek Naiktaraf Kolej Komuniti Masjid Tanah

 07 Julai 2020
Penyerahan Projek Naiktaraf Kolej Komuniti Masjid Tanah oleh Jurutera Daerah kepada Pengarah Kolej dan turut disaksikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Taklimat Sistem Lampu Isyarat Pintar Daripada Ketua Jurutera Elektrik

 26 Jun 2020
Ketua Jurutera Elektrik JKR Melaka menyampaikan taklimat kepada YAB KM mengenai sistem lampu isyarat pintar yang dilaksanakan oleh JKR Melaka di beberapa lokasi di Melaka.

Pemasangan Kipas & Lampu Khemah di Akademi JPJ

 29 Mac 2020
Pemasangan kipas dan lampu khemah di Akademi JPJ oleh kakitangan JKR Elektrik Negeri Melaka bagi Pusat Kuarantin Negeri Melaka yang ke-2.

Lawatan Oleh YAB Ketua Menteri ke JKR Melaka

 26 Jun 2020
YAB Ketua Menteri membuat kunjungan ke JKR Negeri Melaka bagi melihat beberapa projek pembangunan di bawah seliaan JKR Melaka.

Operasi Mencegah Kebakaran Tanah Gambut di Jalan Bkt Kepok - Bemban.

 27 Februari 2020
JKR Daerah Jasin Turut Bersama-Sama JPBM dalam operasi mencegah kebakaran tanah gambut di Jalan Bkt Kepok - Bemban.

Kunjungan Hormat Pengarah ke atas Tuan Yang Terutama Tun Datuk Seri (Dr.) Hj. Mohd Ali bin Mohd Rustam

 25 Jun 2020
Pengarah JKR Melaka telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Tuan Yang Terutama Tun Datuk Seri (Dr.) Hj. Mohd Ali bin Mohd Rustam di Pejabat TYT, Ayer Keroh.

Inovasi JKR Jasin Menggunakan Bahan Terpakai Untuk Penambahbaikan 'night reflector'

 22 Februari 2020
Team JKR Jasin menggunakan bahan terpakai yang ditambahbaik bagi kegunaan 'night reflector' dikawasan gelap di lokasi U Turn Jalan AMJ Serkam untuk keselamatan pengguna.

Disinfeksi Pejabat-Pejabat JKR Negeri Melaka

 25 Mac 2020
Kerja-kerja disinfeksi di Pejabat-Pejabat JKR Negeri Melaka sebagai langkah-langkah Kawalan pencegahan dan pemantauan keselamatan dari wabak COVID-19.

Penyerahan Surat Setuju Terima Pembinaan Rumah Peduli Daerah Alor Gajah

 19 Februari 2020
Penyerahan Surat Setuju Terima oleh Datuk Pengarah kepada 3 Kontraktor Pembinaan Rumah Peduli Daerah Alor Gajah, Melaka.

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.3/2020

 05 Mei 2020
Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.3/2020 di Bilik Mesyuarat Struktur, JKR Melaka.

Majlis Perasmian & Penyerahan Rumah Peduli DUN Rembia

 14 Februari 2020
Perasmian dan Penyerahan Rumah Peduli 2 Bilik Tidur di Kg Sungai Petai, DUN Rembia oleh YAB KM Melaka

Peminjaman Aset Kenderaan Kepada Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri

 06 April 2020
JKR Melaka melalui Jurutera Daerah Alor Gajah bersetuju meminjamkan sebuah aset kenderaan kepada Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri melalui APM untuk digunakan disepanjang tempoh PKP ini.

Hari Bertemu Rakyat Perdana Bersama YAB KM Melaka di Masjid Tanah

 13 Februari 2020
Pengarah, Ketua-Ketua Jabatan & kakitangan JKR Melaka turut serta Hari Bertemu Rakyat Perdana bersama YAB KM Melaka di Masjid Tanah, Melaka.

Khidmat kakitangan & Penggunaan Beberapa Buah Lori JKR Melaka Tengah

 20 April 2020
Khidmat kakitangan dan penggunaan beberapa buah lori milik JKR Melaka Tengah untuk membantu Pejabat Daerah Melaka Tengah bagi proses pengagihan facemask ke DUN Daerah Melaka Tengah.

Penyerahan SST Projek Rumah Peduli Daerah Melaka Tengah

 07 Februari 2020
Penyerahan SST kepada 7 kontraktor G1 Projek Rumah Peduli Daerah Melaka Tengah. Kerja-kerja perlu disiapkan sebelum Hari Raya Aidilfitri.

Kakitangan JKR Alor Gajah Turut Terlibat Bagi Proses Pembungkusan Facemask

 18 April 2020
Kakitangan JKR Alor Gajah dan Jurutera Daerah bersama-sama Tuan Rahizi (Pegawai Daerah) terlibat dalam pembungkusan 50 ribu keping Facemask di Dewan MPAG untuk edaran bagi Daerah Alor Gajah.

Majlis Sempena Pertukaran Jurutera Penguasa Jalan

 07 Februari 2020
Terima kasih kepada Ir. Zuraini binti Zainal di atas perkhidmatan cemerlang di JKR Melaka. Tahniah di atas kenaikan pangkat dan selamat maju jaya di tempat baru.

Pemasangan ‘Air Cooler’ Bagi Kegunaan Petugas Frontliner

 15 April 2020
JKR Melaka membantu pemasangan 2 unit ‘air cooler’ untuk digunakan petugas frontliner yang menjalankan saringan COVID19 di Klinik Kesihatan Peringgit, Melaka.

Perhimpunan Bulanan Bil. 1/2020 dan Penyampaian Amanat Pengarah JKR Melaka

 06 Februari 2020
Perhimpunan Bulanan Bil. 1/2020 dan Penyampaian Amanat oleh Pengarah JKR Melaka. Bertempat di Perkarangan Tempat Letak Kereta Cawangan Elektrik.

Peminjaman New Jersey Barrier Kepada Pihak FAMA

 10 April 2020
Pihak JKR Melaka melalui JKR Alor Gajah meminjamkan New Jersey Barrier kepada pihak FAMA utk diletakkan di Pasar Segar Terkawal Masjid Tanah Melaka.

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak

 05 Februari 2020
Perlawanan Persahabatan Bola Sepak di antara JKR Jasin & Petronas bertempat di Stadium Kubu (Stadium Hang Tuah).

Kemajuan Kerja Pembinaan Jejantas di Permatang Duyong

 29 Januari 2020
Pengarah JKR Melaka turun padang bagi meninjau kemajuan pembinaan jejantas di Permatang Duyong. Sebahagian daripada kerja-kerja micro pile telah berjaya disiapkan.

Lafaz Ikrar Bebas Rasuah

 29 Januari 2020
Majlis Lafaz Ikrar Bebas Rasuah oleh Unit Tentera JKR Melaka

Perasmian Bangunan Kolej Al Quran Saidina Ali oleh Yang di-Pertua Negeri Melaka

 22 Januari 2020
Perasmian Bangunan Kolej Al Quran Saidina Ali oleh Tun Datuk Seri Utama Dr Khalil Mohd Yaakob, Yang di Pertua Negeri Melaka. KAQS ini menempatkan 70 pelajar tahfiz.

Mesyuarat Tapak Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki Di Laluan FT019 Lebuh Amj

 15 Januari 2020
Mesyuarat Tapak Bil. 6 bagi Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki Di Laluan FT019 Lebuh Amj yang dipengerusikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Sesi Melapor Diri & Membaca Aku Janji

 15 Januari 2020
Seramai 7 orang Pembantu Awam Gred H11 melapor diri dan membaca Aku Janji di hadapan Pengarah JKR Melaka.

Perhimpunan Bulanan Kerajaan Negeri Melaka

 06 September 2019
Pengarah JKR Melaka bersama pegawai-pegawai kanan dan sebahagian warga kerja JKR Melaka menghadiri Perhimpunan Bulanan Kerajaan Negeri Melaka di Dataran Seri Negeri.

Mesyuarat Penyelarasan Kerja Menaiktaraf Unit ICU Dan Lawatan Tapak Di Hospital Pakar Putra Melaka

 21 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Penyelarasan Kerja Menaiktaraf Unit ICU dan membuat lawatan tapak di Hospital Pakar Putra Melaka yang turut dihadiri oleh CEO Hospital.

Penyerahan Projek Klinik Kesihatan Jenis 3 Rembia

 26 April 2019
Penyerahan Klinik Kesihatan Jenis 3 (KK3) di Rembia oleh Pengarah JKR Melaka kpd Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Melaka. Satu lagi projek fasiliti kesihatan yg dilaksanakan oleh JKR di Melaka.

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil. 02/2020

 06 Februari 2020
YB Datuk Mohd Sofi Bin Abdul Wahab, Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Kemudahan Awam mempengerusikan Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil. 02/2020 di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Mesyuarat Penyelarasan Naziran Woksyop Tahun 2020

 23 Januari 2020
Mesyuarat Penyelarasan Naziran Woksyop yang diurussetiakan oleh Cawangan Mekanikal. Bertempat di Dewan Serbaguna JKR Melaka.

Lawatan Tapak Dan Mesyuarat Oleh Pengarah & Bahagian Jalan JKR Melaka Bersama Bahagian Perancangan Jalan Kementerian Kerja Raya

 01 Ogos 2019
Lawatan tapak dan mesyuarat oleh Pengarah & Bahagian Jalan JKR Melaka bersama Bahagian Perancangan Jalan, Kementerian Kerja Raya untuk membuat perancangan terbaik buat Negeri Melaka.

Jurutera Daerah Melaka Tengah

 15 Februari 2019
Tn. Ir. Shaharuddin Bin Bahari Jurutera Awam Penguasa Telah Melaporkan Diri Sebagai Jurutera Daerah Melaka Tengah Bermula 15 Februari 2019

Kunjungan Hormat Jurutera Daerah

 13 Februari 2019
Pengarah Menerima Kunjungan Daripada JD Alor Gajah, JD Jasin, JD Kuala Pilah, JD Jelebu, JD Kluang & JD Tampin.

Lawatan Ketua Pengarah Kerja Raya ke JKR Daerah Melaka Tengah

 15 Ogos 2018
Lawatan oleh YBhg. Dato' Sri Ir. Dr. Roslan bin Md Taha ke JKR Daerah Melaka Tengah. Diiringi Oleh Pengarah Kerja Raya Melaka & Tn. Jurutera Daerah.

Mesyuarat Pagi JKR Melaka Bil. 3/2020

 07 Februari 2020
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Pagi Bil. 3/2020 di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Penyerahan Surat Setuju Terima

 06 Januari 2020
Penyerahan SST Menaiktaraf AM 8 unit Kuarters & 1 unit Rumah Pegawai Balai Polis Tg. Kling Melaka Tengah.

Penyerahan Projek Menaiktaraf Sistem Penyaman Udara Jabatan Kimia Melaka

 16 Disember 2019
Majlis Penyerahan Projek Menaiktaraf Sistem Penyaman Udara Serta Lain-Lain Peralatan Berkaitan di Jabatan Kimia oleh Pengarah Kanan JKR CKM kepada Tim. Ketua Pengarah Jabatan Kimia Malaysia Negeri Melaka.

Majlis Perasmian SRA JAIM Kg. Rim dan Pelancaran Electronic Registration & Result System (ERS)

 19 November 2019
Pengarah turut menghadiri Majlis Perasmian SRA JAIM Kg. Rim dan Pelancaran Electronic Registration & Result System (ERS).

Kunjungan & Lawatan Teknikal Oleh JKR Manjung ke JKR Daerah Jasin

 30 Oktober 2019
JKR Daerah Jasin menerima kunjungan daripada sahabat-sahabat JKR Manjung dalam siri lawatan teknikal projek-projek sekitar Jasin.

Penyediaan & Pengagihan Bubur Lambuk

 22 Mei 2019
Pengarah bersama Jurutera Penguasa Jalan & Kakitangan Bhgn Jalan yang lain menyediakan Bubur Lambuk untuk diagihkan kepada warga JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Bagi Projek Pembinaan Akademi Latihan RELA

Ybrs Tn. Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Tapak Bil.1, Projek Pembinaan Akademi Latihan RELA Sungai Udang, Melaka Fasa 2.

Ekpedisi ke Gua Batu Maloi

 21 April 2018
Aktiviti Sukan Lasak Yang Dianjurkan Oleh Kelab Sukan JKR Melaka Pada 21 April 2018.

Kerja-Kerja Pengujian Lampu Jalan Di Jejambat MITC

 18 November 2019
Kerja-kerja pengujian lampu jalan di Jejambat MITC oleh Cawangan Elektrik JKR Melaka

Perlawanan Persahabatan Di Antara Pasukan Bola Jaring JKR Melaka, PERZIM Dan Kastam Melaka

 16 Oktober 2019
Pasukan bola jaring JKR Melaka mengadakan perlawanan persahabatan di antara JKR Melaka, PERZIM dan Kastam sempena Bulan Sukan Negara.

Sesi Latihan & Tunjuk Ajar Sistem Peralatan Makmal dan Sistem Air Panas

 21 Ogos 2019
Sesi Latihan & Tunjuk Ajar Sistem Peralatan Makmal dan Sistem Air Panas untuk Projek Membina Dan Menyiapkan Klinik Kesihatan Rembia oleh Bahagian Mekanikal JKR Melaka.

Sambutan Bulan Promosi HRMIS Julai 2019

 24 Julai 2019
Sambutan Bulan Promosi HRMIS Julai 2019 bertempat di JKR Daerah Jasin.

Bacaan Ikrar dan Sessi Menandatangani Aku Janji Pegawai Baru

 17 Mei 2019
Pengarah menyaksikan bacaan Ikrar dan sessi menandatangani aku janji oleh pegawai yang baru melaporkan diri.

Sekalung Tahniah

 11 Februari 2019
Tahniah Buat Tn. Ir. Haji Ismail Bin Abd. Rahman Di Atas Pelantikan Sebagai Pengarah Kerja Raya Melaka.

Mesyuarat Bil.1/2019 Kluster 1 : Kepintaran Mobiliti Negeri Melaka (Smart Mobility)

 27 September 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Bil.1/2019 Kluster 1 : Kepintaran Mobiliti Negeri Melaka (Smart Mobility) Bagi Dasar Smart City Melaka di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Dan Lawatan Bagi Projek Naiktaraf Jalan Kampung Paya Redan

 12 September 2019
Mesyuarat Tapak Bil.11 dan Lawatan Tapak Projek Naiktaraf Jalan Kampung Paya Redan yang dipengerusikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Lawatan Kerja Ke Pulau Besar Melaka Oleh YB Dato' SUK Negeri Melaka

 27 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka menyertai lawatan kerja ke Pulau Besar Melaka yang diketuai oleh YB Dato' SUK Negeri Melaka.

Pengangkutan Vessel Pipe dari Taman Perindustrian Bukit Rambai ke Pelabuhan Tanjung Beruas.

 21 Julai 2019
Operasi mengangkut muatan kargo vessel bersaiz sepanjang 100m dari Taman Perindustrian Bukit Rambai ke Pelabuhan Tanjung Beruas pada 19.7.2019 hingga 22.7.2019.

Majlis bacaan yasin dan tahlil

 03 Mei 2019
Majlis bacaan yasin dan tahlil oleh Bahagian Pentadbiran & Kewangan JKR Melaka.

Majlis Menjunjung Kasih Mengenang Jasa & Jamuan Perpisahan buat Tuan Ir. Hj. Zulkifly bin A. Ghani Pengarah Kerja Raya Melaka

 19 Oktober 2018
Majlis yang diadakan di Hotel Bayview, Melaka Sempena Pertukaran Tn. Pengarah Di Atas Kenaikan Pangkat sebagai Pengarah, Cawangan Kejuruteraan Cerun Ibu Pejabat JKR Malaysia.

Perhimpunan Bulanan JKR Melaka Bil. 2/2018

 29 Mac 2018
Penyampaian Amanat Oleh Pengarah JKR Melaka Kepada Semua Kakitangan.

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya

 04 September 2019
Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Post Exco Kerja Raya pada 04/09/2019 di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Program Integrasi JKR Cawangan Kejuruteraan Mekanikal SEMALAYSIA

 27 Julai 2019
Peserta daripada Bahagian Mekanikal JKR Melaka turut mengambil bahagian di dalam Program Integrasi JKR Cawangan Kejuruteraan Mekanikal SEMALAYSIA.

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (Persekutuan) tahun 2018

 03 Mei 2019
Tahniah kepada En. Ir. Nasri bin Marob & Pn. Kueh Hiong Mui diatas penerimaan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (Persekutuan) tahun 2018.

Sesi Pertemuan & Dialog oleh Cawangan Kejuruteraan Elektrik

 08 April 2019
Sesi pertemuan & dialog antara JKRE Melaka dengan Persatuan Kontraktor Elektrik Melayu Melaka (PKEMM 2019)

Penyerahan Surat Setuju Terima (Skop Kerja-Kerja Caw. Elektrik)

 05 April 2019
Penyerahan Surat Setuju Terima kepada kontraktor berjaya bagi kerja-kerja pemasangan lampu isyarat di jalan keluar masuk JKR Bahagian Mekanikal dan kerja-kerja senggaraan janakuasa tunggu sedia & pepasangan elektrik di Wisma Persekutuan dan Wisma Negeri Ayer Keroh, Melaka.

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri (1439H) JKR Negeri Melaka

 12 Julai 2018
Majlis Turut dihadiri Oleh Ybhg Exco Kerja Raya, SUK, Ketua-Ketua Jabatan & Agensi Kerajaan Negeri Melaka bersama-sama seluruh kakitangan JKR Negeri Melaka.

Bengkel Pengurusan Risiko

 04 April 2018
Program Yang Bertujuan Untuk Memastikan Perlaksanaan Pengurusan Risiko Untuk Bagi Projek Pembangunan Di Bawah Tanggungjawab JKR Melalui Surat Arahan KPKR bil. 12/2017. Bertempat di Dewan Serbaguna JKR Melaka.

Penyerahan Terowong Disinfeksi Kepada Komandan Rejimen Wataniah 514

 12 April 2020
JKR Melaka menyerahkan terowong disinfeksi kepada Komandan Rejimen Wataniah 514 bagi kegunaan anggota yang menjalankan tugasan sekatan jalanraya dan ianya turut disaksikan oleh Ketua Menteri Melaka.

Pembersihan Tumpahan Konkrit Dan Pasir di Jalan Kesang Oleh JKR Jasin

 26 Februari 2020
Kerja-kerja pembersihan tumpahan konkrit dan pasir di Jalan Kesang secara jabatan oleh JKR daerah Jasin untuk keselesaan pengguna jalanraya.

Program 'Wanita, Kerana Dirimu Begitu Berharga'

 04 Februari 2020
Sesi Perkongsian Ilmu Pengetahuan berkaitan Isu dan cabaran yang dihadapi oleh Wanita Bekerjaya & Pengurus Rumahtangga sempena Program 'Wanita, Kerana Dirimu Begitu Berharga' di Dewan Serbaguna JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki

 28 Ogos 2019
Mesyuarat Tapak berkaitan Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019-Lebuh AMJ yang dipengerusikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Lawatan & Majlis Perasmian Rumah Peduli Rakyat oleh YAB Perdana Menteri Malaysia

 10 Jun 2019
Lawatan & Majlis Perasmian Rumah Peduli Rakyat, Lipat Kajang, Jasin oleh YAB Perdana Menteri Malaysia.

Program Gotong-Royong Pra EKSA

 04 Januari 2019
Bertempat Di Bahagian Pentadbiran & Kewangan JKR Melaka.

Penyerahan Kenderaan Jabatan Kepada Jurutera Daerah & Ketua Bahagian

 20 Disember 2019
Pengarah Kerja Raya menyerahkan kenderaan-kenderaan yang diterima daripada Jabatan Kewangan & Perbendaharaan Negeri kepada Jurutera Daerah dan Ketua Bahagian JKR Melaka di Perkarangan Cawangan Kejuruteraan Mekanikal.

Lawatan Pemantauan Kemajuan Projek

 02 Disember 2019
Pengarah mengadakan lawatan pemantauan kemajuan kerja projek Pembinaan Masjid Bemban dan projek Pusat Rukun Tetangga, Sg. Rambai, Jasin bersama Jurutera Daerah dan Jurutera Bangunan JKR Jasin.

Sesi Dialog Oleh Cawangan Elektrik JKR Melaka Bersama TNB, JPBD Dan BKI

 23 Oktober 2019
Sesi dialog oleh Cawangan Elektrik JKR Melaka bersama TNB, JPBD dan BKI telah berjaya dilaksanakan. Banyak perkara dapat dirungkaikan bagi memudahkan urusan kerja antara JKR dan agensi-agensi tersebut.

Mesyuarat Kick Off Konsesi Jalan Negeri

 15 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Kick Off Konsesi Jalan Negeri di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Lawatan ke Pulau Besar Melaka

 14 Ogos 2019
Lawatan BKI, JKMM bersama PKNM, SAMB, JAIM dan JKR ke Pulau Besar Melaka.

Kejohanan Bola Sepak 9 Sebelah Piala Pusingan Pengarah Jabatan Kerja Raya Melaka.

 27 April 2019
Kejohanan Bola Sepak 9 Sebelah Piala Pusingan Pengarah Jabatan Kerja Raya Melaka di Stadium Tun Fatimah

Lawatan Tapak Kerja Senggaraan Kuarters Polis Batu 16 Jasin

 05 November 2019
JKR Daerah Jasin bersama-sama pihak Cawangan Senggara Fasiliti Bangunan meninjau kerja senggaraan di Kuarters Polis Batu 16 Jasin yang turut dipantau oleh KDN.

Kursus Sinergi Memperkukuh Efisiensi Jabatan Kerja Raya Melaka

 23 Oktober 2019
Bertempat di IPP, Langkawi yang bertujuan memantap dan memperkukuhkan tahap kecekapan kakitangan Bahagian Pentadbiran JKR Melaka.

Kerja-Kerja Penebangan Pokok Condong Di Kampung Sungai Dua Asahan

 17 September 2019
Pasukan JKR Jasin melaksanakan kerja-kerja penebangan pokok condong di Kampung Sungai Dua Asahan yang berisiko membahayakan pengguna jalan raya.

Penyerahan SST kepada kontraktor & Pelantikan Pegawai Penguasa Projek

 07 Ogos 2019
Penyerahan SST kepada kontraktor & Pelantikan Pegawai Penguasa bagi projek Kerja-Kerja Mengecat dan Lain-Lain Kerja Berkaitan di Blok Warisan Hospital Melaka.

Lawatan Teknikal daripada CKE Pahang

 17 Julai 2019
Lawatan Teknikal daripada Cawangan Kejuruteraan Elektrik Negeri Pahang ke Cawangan Kejuruteraan Elektrik JKR Melaka berkaitan Sistem Lampu Isyarat Pintar Negeri Melaka.

Kunjung hormat Pengarah JKR Melaka ke Pejabat Tuan Yang Terutama Negeri Melaka.

 17 April 2019
Pengarah JKR Melaka Melakukan Kunjung hormat kepada Tuan Yang Terutama Negeri Melaka.

CMGD Bangunan Wisma Melaka Di Kaherah, Mesir

 30 Julai 2019
Pertemuan di antara Pengarah bersama-sama Al Attar Group of Companies bagi Urusan Pengeluaran CMGD Bangunan Wisma Melaka yang menempatkan pelajar-pelajar Melaka di Kaherah, Mesir

Penyerahan Surat Setuju Terima kepada kontraktor Projek Pembinaan Masjid di Kg. Tehel, Jasin

 14 Jun 2019
Tuan Pengarah menyerahkan Surat Setuju Terima kepada kontraktor yang berjaya untuk Projek Pembinaan Masjid di Kg. Tehel bagi daerah Jasin.

Mesyuarat Majlis Tindakan Jurutera Daerah Bil 2/2019

 12 April 2019
Mesyuarat Majlis Tindakan Jurutera Daerah Bil 2/2019 yang diadakan di JKR Melaka.

Pertemuan Pertama Pengarah & Ketua-Ketua Bahagian

 14 Februari 2019
Pengarah Mengadakan Pertemuan Pertama Bersama Ketua-Ketua Bahagian JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Projek Kompleks RELA Sungai Udang

 23 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Tapak Projek Kompleks RELA Sungai Udang di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Pemeriksaan di (Approach Bridge) Jambatan Taman Merdeka Permai

 23 Julai 2019
Pengarah bersama Jurutera Daerah Melaka Tengah dan Adun Kesidang memeriksa keadaan turapan dan expansion joint di (Approach Bridge) Jambatan Taman Merdeka Permai untuk tindakan pembaikan.

Lawatan YAB Ketua Menteri Melaka ke Masjid Alai, Warisan Berusia 130 Tahun

 05 Julai 2019
Pengarah mengiringi YAB Ketua Menteri Melaka & memberi penerangan ringkas JKR mengenai pemeriksaan bumbung Masjid Alai yang merupakan Masjid warisan yang berusia 130 tahun.

Penyerahan Projek Dataran Pusat Islam Melaka

 03 April 2019
Majlis Penyerahan Projek Dataran Pusat Islam Melaka oleh Pengarah Kerja Raya Melaka Kepada Majlis Agama Islam Melaka.

Perasmian Persimpangan Bertingkat MITC & Peringgit

 04 Mac 2019
Majlis perasmian persimpangan bertingkat MITC & Peringgit oleh YAB Tuan Adly bin Zahari Ketua Menteri Melaka bersama YB Tuan Haji Mohd Anuar bin Mohd Timbalan Menteri Kerja Raya. Perjalanan ke bandar Melaka lebih selesa.

Lawatan Kerja YB Timb. Menteri Kerja Raya ke JKR Negeri Melaka

 13 September 2018
Turut Diiringi oleh Ketua Pengarah JKR Malaysia, YB Exco Kerja Raya Melaka & Pegawai-Pegawai Kanan JKR

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.17/2019

 28 November 2019
YB Datuk Mohd Sofi Bin Abdul Wahab, Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Kemudahan Awam mempengerusikan Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.17/2019 di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Mesyuarat Khas Bagi Pengeluaran Permit Pengangkutan Vessel Pipe

 17 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Khas Bagi Pengeluaran Permit Pengangkutan Vessel Pipe sepanjang 100m dari Taman perindustrian Bukit Rambai ke Pelabuhan Tanjung Beruas.

Taklimat & Cabutan Kerja-Kerja Undi Bil 2/2019.

 02 April 2019
Taklimat & Cabutan Kerja-Kerja Undi Bil 2/2019 dilaksanakan oleh Cawangan Kejuruteraan Elektrik JKR Melaka.

Karnival Sukan JKR Negeri Melaka

 08 Disember 2018
Acara Kemuncak Karnival Sukan yang Diadakan Di Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan dan Teknologi JKR (CREaTE), Alor Gajah, Melaka.

Seminar Kesihatan Dan Solusi 'The Importance Of PH'

 11 Julai 2018
Program Yang Bertujuan Untuk Memberi Pengetahuan Tentang Kepentingan PH 'Potential Of Hidrogren' Bagi Kesihatan dan Pengenalan Jenis Pemakanan Serta Produk Yang Berkaitan.

Kakitangan JKR Melaka Tengah Turut Bersama-sama Bagi Proses Penyediaan Facemask

 18 April 2020
Kakitangan JKR Melaka Tengah turut bersama-sama menyiapkan pembungkusan Facemask sebanyak 50 ribu keping untuk kegunaan Frontliners.

Lawatan oleh Majlis Bandaraya Johor Bahru ke Cawangan Kejuruteraan Elektrik JKR Melaka

 19 Disember 2019
Majlis Bandaraya Johor Bahru membuat lawatan berkaitan Sistem Lampu Isyarat (Sistem Pintas) ke Cawangan Kejuruteraan Elektrik JKR Melaka.

Lawatan Tapak & Kerja-Kerja Pengukuran Akibat Daripada Kebakaran Di Sekolah Kebangsaan Sempang, Merlimau, Jasin

 18 November 2019
Lawatan tapak dan kerja-kerja mengukur di Sekolah Kebangsaan Sempang, Merlimau, Jasin yang telah mengalami kebakaran. Dilaksanakan oleh Bahagian Arkitek JKR Melaka.

Mesyuarat Pagi Jabatan Kerja Raya Melaka

 12 September 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Pagi JKR Melaka di Bilik Mesyuarat Utama Mekanikal JKR Melaka.

Mesyuarat Pengurusan JKR Melaka Bil.3/2019

 10 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Pengurusan JKR Melaka Bil.3/2019 bertempat di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Penerimaan Sijil Penghargaan Sempena Hari Polis

 25 Mac 2019
Pengarah bersama Pengarah JPJ & JAS Melaka menerima sijil penghargaan dari Polis Melaka disampaikan oleh YAB KM Melaka sempena Hari Polis.

Kakitangan JKR Jasin Turut Serta Membungkus Facemask NADMA di Dewan Alamanda Jasin

 18 April 2020
Kakitangan JKR Jasin turut serta membantu Pegawai Daerah Jasin membungkus facemask NADMA di Dewan Alamanda Jasin.

Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.01/2020

 15 Januari 2020
YB Datuk Mohd Sofi Bin Abdul Wahab, Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Kemudahan Awam mempengerusikan Mesyuarat Post Exco Kerja Raya Bil.01/2020 di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Lawatan Pemantauan Projek Pembinaan KK2 Batu Berendam

 06 Disember 2019
Pengarah bersama Jurutera Daerah dan pegawai-pegawai yang terlibat mengadakan lawatan pemantauan kemajuan Projek Pembinaan KK2 Batu Berendam.

Sesi Penyerahan Projek Bagi Kerja Pembaikan Sistem Penyaman Udara Berpusat Kompleks SPRM Melaka

 20 September 2019
Sesi Penyerahan Projek Bagi Kerja Pembaikan Sistem Penyaman Udara Berpusat Kompleks SPRM Melaka Oleh Jurutera Cawangan Mekanikal, JKR Melaka.

Majlis Penyerahan Projek

 08 Ogos 2019
Majlis Penyerahan Projek Membina dan Menyiapkan Sekolah Rendah Agama (JAIM) Kg. Rim, Jasin Melaka.

Melawat Mangsa Banjir di Pusat Pemindahan Mangsa Banjir, Sekolah Kebangsaan Krubong, Paya Rumput

 08 Julai 2019
Pengarah dan pelbagai agensi bersama Ketua Menteri Melaka serta SUK melawat pusat pemindahan mangsa banjir di SK Krubong, Paya Rumput.

Program Derma Darah Dan Taklimat Kesihatan JKR Daerah Jasin

 19 Februari 2020
Program Derma Darah Dan Taklimat Kesihatan serta Pemeriksaan Kesihatan JKR Jasin bersama Pejabat Kesihatan Daerah Dan Jabatan Transfusi Hospital Melaka.

Majlis Penyerahan Rumah Peduli Negeri Melaka Di Kg Kelubi, Jasin

 13 Disember 2019
YAB Ketua Menteri Melaka menyerahkan kunci Rumah Peduli kepada penerima di Kg. Kelubi, Jasin. Tahniah kepada semua ahli pasukan terlibat dalam perlaksanaan projek tersebut.

Mesyuarat Laporan Kemajuan Bagi Projek Naiktaraf Infrastruktur Bangunan Pusat Perkhidmatan Industri Tenusu, Merlimau.

 23 Julai 2019
Mesyuarat laporan kemajuan bulanan olehJKR Daerah Jasin bagi projek naiktaraf infrastruktur bangunan pusat perkhidmatan industri tenusu serta kerja-kerja berkaitan di Pusat Perkhidmatan Industri Tenusu Merlimau.

Meninjau Rumah Pam Sungai Putat, Bukit Beruang Utama.

 08 Julai 2019
Pengarah mengiringi Pengarah JPS bersama Ketua Menteri Melaka dan SUK meninjau Rumah Pam Sungai Putat, Bukit Beruang Utama.

Mesyuarat Penyelarasan Kerja-Kerja Pembaikan Siling di Unit ICU Aras 5, Putra Specialist Hospital

 02 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Penyelarasan Kerja-Kerja Pembaikan Siling di Unit ICU Aras 5, Putra Specialist Hospital Melaka.

Program Cabutan Undi Kerja-Kerja Elektrik

 09 Mei 2019
Pengarah menyampaikan SST kepada kontraktor yg berjaya dalam Program Cabutan Undi Kerja-Kerja Elektrik di bawah Cawangan Kejuruteraan Elektrik, JKR Melaka.

Pertukaran Arkitek ke JKR Negeri Johor

 31 Januari 2020
Terima kasih kepada Puan Norazlina Jubari, Akitek JKR Melaka di atas khidmat bakti. Selamat maju jaya di JKR Negeri Johor.

Sesi Taklimat Ringkas Rekabentuk Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019

 28 November 2019
Sesi Taklimat Ringkas Rekabentuk Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019 -Lebuh AMJ (Kg. Jambatan Duyong/ Kg. Ladang), Melaka kepada YAB Ketua Menteri Melaka dan Adun Duyong, YB Damian Yeo.

Lawatan ke Lokasi Kemalangan di Persimpangan Umbai - Bukit Tembakau.

 14 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka bersama Jurutera Awam Penguasa Jalan dan Penolong Jurutera membuat lawatan ke lokasi kemalangan. Pihak JKR akan memasang lampu isyarat di Persimpangan Umbai - Bukit Tembakau.

Lawatan oleh Pegawai-Pegawai Panel/Auditor Bagi Anugerah Pengurusan Projek Terbaik

 16 Julai 2019
Lawatan & Penilaian oleh Pegawai-Pegawai Panel/Auditor Bagi Anugerah Pengurusan Projek Terbaik ke Pejabat JKR Daerah Jasin.

Mesyuarat Teknikal Projek Menaiktaraf Jalan FT33 Dari Paya Rumput ke Sungai Udang

 01 Julai 2019
Pengarah turut menghadiri Mesyuarat Teknikal Projek Menaiktaraf Jalan FT33 Dari Paya Rumput ke Sungai Udang, Melaka yang membincangkan isu Persimpangan Taman Indah.

Kunjungan Hormat YB Timb. Menteri Kerja Raya ke Pejabat Ketua Menteri

 13 September 2018
Turut Diiringi oleh YB Exco Kerja Raya Melaka, KP JKR Malaysia, Pengarah & Pegawai-Pegawai Kanan JKR Negeri Melaka.

Majlis Perhimpunan dan Perarakan Maulidur Rasul 1441H

 09 November 2019
Kontinjen JKR Melaka menyertai Majlis Perhimpunan dan Perarakan Maulidur Rasul 1441H Peringkat Negeri Melaka

Mesyuarat Pagi JKR Melaka Bil.13/2019

 28 Ogos 2019
Mesyuarat Pagi JKR Melaka Bil.13/2019, dipengerusikan oleh Tn. Pengarah JKR Melaka. Giliran JKR Elektrik Melaka menjadi "Tuan Rumah" untuk tempat mesyuarat.

International Symposium On Soft Ground Improvement Geotropik - SOGI 2019

 05 Ogos 2019
Program yang dirasmikan oleh YB Tey Kok Kiew bertempat di Ramada Plaza Hotel.

Mesyuarat Tapak Bil. 1 dan Pembentangan Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019 - Lebuh AMJ

 27 Jun 2019
Tuan Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Tapak Bil. 1 dan Pembentangan Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di Laluan FT019 - Lebuh AMJ (Kg. Jambatan Duyong/ Kg. Ladang) dan Laluan FT019 - Jalan Melaka Kendong (Sek. Tinggi Cina/ SK. Bachang) di Japerun Duyong

Mesyuarat Pra Pembinaan Projek Naiktaraf PPIT Tenusu Merlimau

 04 April 2019
Mesyuarat Pra Pembinaan Projek Naiktaraf PPIT Tenusu Merlimau oleh JKR Daerah Jasin. Sasaran untuk siapkan projek dalam tempoh, masa & kualiti yang ditetapkan.

Pemeriksaan Kesihatan & Kempen Derma Darah

 30 Disember 2018
Dianjurkan Oleh JKR Melaka Tengah Dengan Kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri Melaka

Tahniah Kepada Kakitangan Yang Mewakili Pasukan Malaysia

 26 Disember 2019
Pengarah memberi penghargaan kepada En. Rengasamy, kakitangan JKR Melaka yang mewakili pasukan Malaysia dalam perlawanan persahabatan bola sepak orang kerdil dengan kemenangan 4-1.

Penyerahan Dokumen Kerja-Kerja Menaiktaraf Bilik Mesyuarat Tun Mutahir, Seri Negeri

 04 Disember 2019
Pengarah menyerahkan Dokumen Kerja-Kerja Menaiktaraf Bilik Mesyuarat Tun Mutahir, Seri Negeri kepada YB Datuk Seri Hasim Bin Hasan, Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka.

Penyerahan Projek Bangunan Akademik Institut Latihan Kesihatan Angkatan Tentera Malaysia

 01 November 2019
Penyerahan Projek Bangunan Akademik Institut Latihan Kesihatan Angkatan Tentera Malaysia (INSAN) oleh JKR kepada Left Jen Dato Dr Amin dari MINDEF berjalan lancar pada 01/11/2019.

Sambutan Hari Raya Aidilfitri JKR Melaka 2019

 28 Jun 2019
Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Jabatan Kerja Raya Melaka Tahun 2019

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2019 di Pejabat JKR Alor Gajah

 27 Jun 2019
Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2019 di pejabat JKR Alor Gajah pada 27/06/2019

Penghargaan Kepada YB Exco Kerja Raya

 31 Mei 2018
Sesi Penghargaan Kepada YB Exco Kerja Raya Sempena Perjumpaan Dengan Warga Kerja Kumpulan P&P JKR Melaka.

Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ)

 20 Disember 2019
Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan yang dipengerusikan oleh Pengarah JKR Melaka di Bilik Mesyuarat Utama.

Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ) & Lawatan ke Cawangan Mekanikal, Jabatan Kerja Raya Negeri Terengganu

 16 November 2019
Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan serta lawatan ke Cawangan Mekanikal, Jabatan Kerja Raya Negeri Terengganu pada 16-18 November 2019

Lawatan daripada Bahagian Rekabentuk Bangunan Am 2, Cawangan Kerja Mekanikal JKR Malaysia

 21 Oktober 2019
Lawatan daripada Bahagian Rekabentuk Bangunan Am 2, Cawangan Kerja Mekanikal JKR Malaysia bagi mendapatkan gambaran & maklumat sistem mekanikal di tapak Jabatan Kimia Melaka. Taklimat disampaikan oleh Ketua Jurutera Mekanikal Negeri JKR Melaka.

Kerja-Kerja Naiktaraf Pembentung di Jalan Ayer Panas

 02 Oktober 2019
JKR Daerah Jasin telah memulakan pelaksanaan Kerja-Kerja Naiktaraf Pembentung di Jalan Ayer Panas.

Lawatan Tapak dan Mesyuarat bagi Projek M035 di Lendu, Daerah Alor Gajah

 24 Jun 2019
Tuan Pengarah mengadakan lawatan tapak dan mesyuarat bagi Projek M035: Cadangan Sistem Baru Melaka 2014; Pakej 1 - Cadangan Memasang 700mm diameter paip jenis keluli lembut serta lain-lain kerja yang berkaitan dari Simpang Kelemak ke Kolam Lendu, Daerah Alor Gajah, Melaka pada 24/06/2019 bersama agensi yang terlibat.

Penyerahan Projek Rumah Peduli Melaka

 28 Mei 2019
Penyerahan Projek Rumah Peduli Melaka yang pertama disiapkan. Projek siap awal 6 hari dari tempoh yang ditetapkan iaitu sebulan.

Kajian Berkaitan PU Flatbed Projek Menaiktaraf Jalan Kg. Paya Redan

 04 Disember 2019
Pengarah dan para pegawai JKR Melaka hadir ke tapak Projek Menaiktaraf Jalan Kg. Paya Redan bagi membuat kajian berkaitan PU Flatbed.

Kunjungan Hormat Daripada Wakil Universiti Teknologi Malaysia

 27 September 2019
Pengarah JKR Melaka menerima kunjungan hormat daripada wakil Universiti Teknologi Malaysia.

Perkongsian Ilmu Oleh CKM JKR Melaka Dan Markas 10, Briged Para, Kem Terendak Melaka

 10 September 2019
Sesi perkongsian ilmu oleh Cawangan Mekanikal JKR Melaka dengan Markas 10 Briged Para, Kem Terendak Melaka melibatkan seramai 40 orang peserta.

Perancangan Projek Pemuliharaan Kapal Flor De La Mar

 27 Ogos 2019
Mesyuarat Perancangan Projek Pemuliharaan Kapal Flor De La Mar bersama Perbadanan Muzium Melaka (PERZIM) yang dipengerusikan oleh Pengarah JKR Melaka.

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H/2019

 05 Jun 2019
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H/2019 daripada Pengurusan Kanan JKR Melaka

Bengkel Pengurusan Risiko Projek

 12 April 2019
YBrs Pengarah menutup Bengkel Pengurusan Risiko Projek Akademi Rela Negeri Melaka.

Lawatan YB Datuk Seri SUK ke Projek SRA Ujong Padang, Masjid Tanah

 26 November 2019
Lawatan YB Datuk Seri SUK ke projek SRA Ujong Padang, Masjid Tanah bersama Pengarah JKR Melaka, Pengarah JAIM dan agensi-agensi yang terlibat.

Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ)

 23 September 2019
Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan JKR Melaka yang dipengerusikan oleh Pengarah. Bertempat di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Mesyuarat Jawatankuasa Penyelarasan & Pemantauan Projek JKR Melaka Bil.4/2019

 04 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Penyelarasan & Pemantauan Projek JKR Melaka Bil.4/2019.

Pengarah Bersama Team JKR Melaka di Seminar Melaka Berwibawa

 30 April 2019
Pengarah bersama team JKR Melaka di Seminar Melaka Berwibawa yg berlangsung pada 29 & 30 Apr 2019. Seminar dirasmikan oleh YAB Ketua Menteri Melaka manakala YB Menteri Hal Ehwal Ekonomi menyampaikan ucaptama persidangan.

Team Building Tahun 2018

 22 November 2018
Program Anjuran Bahagian Pentadbiran Bagi Tahun 2018

Perbarisan Hari Kebangsaan 2018

 31 Ogos 2018
Jabatan Kerja Raya Melaka Mengambil Bahagian Dalam Perbarisan di Majlis Sambutan Hari Kebangsaan 2018 Peringkat Negeri Melaka

Program Pemeriksaan Kesihatan & Kempen Derma Darah Di JKR Alor Gajah

 18 Februari 2020
Program Pemeriksaan Kesihatan & Kempen Derma Darah di JKR Alor Gajah dengan kerjasama Tabung Darah Hospital Melaka & Pejabat Kesihatan Daerah Alor Gajah.

Mesyuarat Pra-Pembinaan Projek Naik Taraf Kolej Vokasional Md Zin, Alor Gajah

 21 November 2019
Mesyuarat pra-pembinaan Projek Naik Taraf Kolej Vokasional Md Zin, Alor Gajah, Melaka yang bertempat di Bilik Mesyuarat Struktur JKR Melaka

Perhimpunan Bulanan & Sambutan Bulan Sukan Negara

 30 Oktober 2019
Bertempat di Gelanggang Terbuka Cawangan Elektrik, JKR Melaka.

Lawatan Oleh YAB Ketua Menteri Melaka Ke Projek SRA Bukit Larang

 29 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka bersama Jurutera Daerah Melaka Tengah mengiringi YAB Ketua Menteri Melaka meninjau kemajuan Projek SRA Bukit Larang, Melaka Tengah.

Penyampaian Surat Kuasa Pelaksanaan Projek

 30 April 2019
Penyampaian Surat Kuasa pelaksanaan projek membina baru surau di Kg Tedong Barat, Merlimau kepada JKR oleh YB Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Audit Pensijilan SIRIM Jabatan Kerja Raya Negeri Melaka

 24 April 2019
YBrs. Pengarah Merasmikan Mesyuarat Audit Pensijilan SIRIM yang berlangsung dari 24-26.04.2019 di Jabatan Kerja Raya Negeri Melaka.

Lawatan oleh TKPKR Sektor Infra ke Cawangan Elektrik JKR Negeri Melaka

 23 Januari 2020
Lawatan oleh TKPKR Sektor Infra, YBrs. Ir. Zulakmal B. Sufian ke Cawangan Elektrik JKR Melaka mengenai SGWL untuk Sistem Lampu Isyarat di Lebuh Ayer Keroh Melaka.

Lawatan Tapak ke 15 Lokasi Projek Pembinaan Rumah Peduli

 05 Oktober 2019
Pengarah, Jurutera Daerah dan Pasukan Projek membuat lawatan ke 15 lokasi tapak Projek Pembinaan Rumah Peduli bagi memastikan kemajuan projek berjalan lancar.

JKR Melaka Turut Serta Di Dalam Misi Bantuan Insiden Kebocoran Gas

 04 September 2019
JKR Melaka turut sama membantu agensi lain yang berusaha keras menangani insiden gas bocor di kilang ayam.

Penyerahan Surat Pelantikan Pegawai Penguasa Projek

 15 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka menyerahkan Surat Pelantikan Pegawai Penguasa bagi projek Kerja-Kerja Penyelenggaraan Jalan Negeri Melaka.

Program gotong-royong membuat garisan petak parking di Kediaman Rasmi Seri Bendahara

 16 April 2019
Program gotong-royong membuat garisan petak parking di Kediaman Rasmi Seri Bendahara oleh kakitangan JKR Daerah Melaka Tengah. Turut dihadiri oleh YAB Ketua Menteri, YBrs. Pengarah & Jurutera Daerah.

Sesi Melaporkan Diri

 11 Februari 2019
Tuan Pengarah JKR Melaka Melaporkan Diri Kepada YB SUK Melaka, YAB Ketua Menteri & YAB Exco Kerja Raya Melaka.

Perhimpunan Pagi Cawangan Kerja Elektrik JKR Melaka

 27 September 2019
Penyampaian amanat oleh Ketua Jurutera Elektrik Negeri di Perhimpunan pagi Cawangan Kerja Elektrik JKR Melaka.

Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan & Kibar Jalur Gemilang 2019

 03 Ogos 2019
Pengarah menghadiri Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan & Kibar Jalur Gemilang 2019 oleh YAB Perdana Menteri di Dataran Pahlawan Megamall, Bandar Hilir.

Penempatan Pegawai di Bahagian Reka Bentuk Awam dan Struktur, JKR Melaka

 02 Ogos 2019
Tahniah diucapkan kepada Pn. Ervina Binti Jaafar dan En. Ch'ng Han Leong di atas penempatan mereka di Bahagian Reka Bentuk Awam dan Struktur, JKR Melaka mulai 01 Ogos 2019.

Majlis Penyerahan Surat Setuju Terima & Surat Perlaksanaan Kuasa

 26 April 2019
Majlis penyerahan surat setuju terima kpd kontraktor yg berjaya & penyampaian surat perlaksanaan kuasa kpd Pegawai Penguasa bagi projek2 jalan oleh YBhg Ketua Pengarah Kerja Raya Malaysia.

Mesyuarat koloberasi UTM & JKR Melaka

 12 April 2019
Mesyuarat koloberasi UTM dengan JKR Melaka untuk Simposium 'Soft Ground Improvement' yang di jangka di adakan pada bulan Ogos 2019 di Melaka.

Kursus Pengurusan Fail Dan Rekod Rasmi Kerajaan Jabatan Kerja Raya Malaysia

 14 Mei 2018
Diadakan Pada 14-15 Mei 2018 di Dewan Serbaguna JKR Melaka.

Pemeriksaan Kerja-Kerja Akhir di Projek KK2 Batu Berendam

 18 Februari 2020
Pengarah & Jurutera Daerah Melaka Tengah turut bersama-sama kakitangan bagi pemeriksaan kerja-kerja akhir sebelum pengeluaran CPC Projek KK2 Batu Berendam.

Mesyuarat Menaiktaraf Jalan Dan Persimpangan Jalan Bachang - Batu Berendam

 23 September 2019
Mesyuarat Menaiktaraf Jalan Dan Persimpangan Jalan Bachang - Batu Berendam bersama agensi-agensi yang berkaitan di Bilik Mesyuarat Utama, JKR Melaka.

Majlis Amanat YAB Ketua Menteri bersama Ketua Jabatan Di Bawah Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka

 24 Julai 2019
Pengarah menghadiri Majlis Amanat YAB Ketua Menteri bersama Ketua Jabatan Di Bawah Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka di Dewan Seri Bendahara.

Mesyuarat AJK Kejohanan Bola Sepak Piala Pusingan Pengarah Kerja Raya

 05 April 2019
Ybrs KPP Pentadbiran & Kewangan mempengerusikan Mesyuarat bagi pembahagian tugas AJK sempena kejohanan bola sepak 9 sebelah Piala Pusingan Pengarah Kerja Raya yang akan diadakan pada 27 April 2019 di Stadium Tun Fatimah, Melaka.

Program Gotong Royong oleh Bahagian CPAB & Korporat

 05 April 2019
Program gotong royong bagi memastikan ruang kerja yang selamat dan selesa oleh bahagian CPAB dan Korporat JKR Melaka.

Kunjungan Hormat Pengarah Sekolah Henry Gurney

 05 Disember 2019
Kunjungan Hormat Pengarah Sekolah Henry Gurney, PKP Raja Nazril Azman Bin Raja Azam Iskandar ke Pejabat Pengarah Kerja Raya Melaka serta perbincangan bagi projek baru tahun 2020.

Audit Dalaman Daripada Cawangan Kejuruteraan Cerun & Geoteknik

 02 Oktober 2019
Audit Dalaman Daripada Cawangan Kejuruteraan Cerun & Geoteknik Bagi Jalan Negeri yang melibatkan Daerah Jasin dan Melaka Tengah.

Mesyuarat Pembangunan Dokumen VE Tools & Techniques Oleh Cawangan Pengurusan Aset Bersepadu

 19 September 2019
CPAB mengadakan Mesyuarat Pembangunan Dokumen VE Tools & Techniques : Function Analysis & Function Analysis System Techniques (FAST) di Dewan Serbaguna JKR Melaka pada 18 - 20 September 2019.

Majlis Perlantikan Ketua Kluster di Bawah Melaka Smart City Advisory Council disaksikan oleh YAB KM Melaka

 24 Julai 2019
Tahniah diucapkan kepada Ketua-Ketua Kluster yang dilantik di bawah Melaka Smart City Advisory Council. Pengarah JKR Melaka telah dilantik sebagai Ketua Kluster bagi Smart Mobility.

Khidmat Bantuan CSR Lori Tanker JKR Melaka

 29 Mac 2019
Khidmat CSR lori tanker JKR Melaka bagi membantu penduduk yang terjejas bekalan air di Tg Dawai Kedah.

Majlis Lambaian Kasih Sanjungan Budi Sempena Persaraan

 17 Oktober 2019
Majlis Lambaian Kasih Sanjungan Budi bagi meraikan pegawai-pegawai bersara yang diadakan di Hotel Mudzaffar, Ayer Keroh.

Mesyuarat Tapak Projek Penggantian Chiller Jabatan Kimia Melaka

 12 September 2019
Mesyuarat tapak Projek Penggantian Chiller Jabatan Kimia Melaka yang turut dihadiri oleh Ketua Jurutera Mekanikal Negeri. Hasil perbincangan berkesan dan pemantauan yang rapi, kemajuan projek semasa adalah mendahului jadual (72% sebenar / 70% jadual).

Mesyuarat Tapak Projek Kompleks Rela Sg. Udang

 30 Ogos 2019
Mesyuarat Tapak Projek Kompleks Rela Sg. Udang yang dipengerusikan Pengarah JKR Melaka bertempat di tapak projek.

Perkongsian Ilmu & Pengalaman Mengenai Pembangunan Lestari di Melaka

 22 Julai 2019
Pengarah berkongsi ilmu mengenai pembangunan lestari di Melaka kepada duta-duta lestari JKR Malaysia di CREaTE, Alor Gajah.

Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ)

 22 Mac 2019
Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan(MBJ) yang dipengerusikan oleh Ybs. Pengarah bagi membincang isu-isu terkini di JKR Negeri Melaka untuk langkah penyelesaian & penambahbaikan.

Perarakan Perbarisan Sempena Sambutan Hari Kemerdekaan

 31 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka sempat merakam gambar bersama kontinjen JKR Melaka di padang Dataran Pahlawan sebelum bermulanya Perarakan Perbarisan di hadapan Pentas Hormat sempena Sambutan Kemerdekaan.

Lawatan Turun Padang YAB Ketua Menteri Melaka ke DUN Serkam

 15 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka bersama Jurutera Daerah JKR Jasin menyertai Lawatan Turun Padang YAB Ketua Menteri Melaka ke DUN Serkam.

Konvoi Bermotorsikal JKR Daerah Jasin

 31 Julai 2019
Konvoi bermotorsikal JKR Daerah Jasin diketuai oleh Jurutera Daerah Ir. Zulkhairi Hj Abdul Aziz mengibarkan Jalur Gemilang sebagai kempen kedatangan bulan kemerdekaan.

Pra-Penyerahan Sekolah Rendah Agama (JAIM) Rim, Jasin, Melaka

 19 Julai 2019
Lawatan oleh Pasukan Projek (Arkitek) bagi Pra-penyerahan Sekolah Rendah Agama JAIM Rim, Jasin, Melaka.

Kunjung Hormat Akhir kepada Dato' Sri KPKR

 15 Mac 2019
Pengarah bersama Jurutera-Jurutera Daerah Negeri Melaka semasa sessi kunjung hormat akhir kepada Dato' Sri Ir. Dr. Roslan bin Md Taha, Ketua Pengarah Kerja Raya JKR Malaysia.

Penyerahan Projek SRA Ujong Padang oleh Jurutera Daerah Alor Gajah

 30 Januari 2020
Pengarah turut bersama-sama di Majlis Penyerahan Projek SRA Ujong Padang kepada JAIM dan SDO Melaka oleh Jurutera Daerah Alor Gajah.

Raptai Sambutan Dan Perarakan Hari Kebangsaan Malaysia Ke-62

 29 Ogos 2019
Raptai penuh sempena Sambutan dan Perarakan Hari Kebangsaan Malaysia Ke-62 Peringkat Negeri Melaka Tahun 2019. Pengarah JKR Melaka sempat meluangkan masa untuk berjumpa dengan kontinjen JKR Melaka dan memberi kata semangat.

Lawatan Kerja Timbalan Menteri Pendidikan Malaysia

 19 Julai 2019
Lawatan Kerja Timbalan Menteri Pendidikan Malaysia YB Teo Nie Ching ke SJK(T) Ladang Bukit Kajang & Tapak Projek Pembinaan Makmal Komputer Baru di SMK Iskandar Shah, Melaka.

Lawatan Tapak di Blok Bangunan Hospital Melaka

 19 Jun 2019
Tuan Pengarah membuat lawatan tapak berkenaan Ujian Bahan di Blok bangunan yang akan dinaiktaraf kepada Wad Paediatrik Hospital Melaka. Ujian Bahan yang dilakukan penting dalam menentukan tahap keselamatan sesebuah bangunan sedia ada.

Mesyuarat Tapak No.2 Projek Pengggantian Sistem Penyaman Udara di Kompleks Majlis Agama Islam Melaka (MAIM)

 27 September 2019
Ketua Jurutera Mekanikal JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Tapak No.2 Projek Pengggantian Sistem Penyaman Udara di Kompleks Majlis Agama Islam Melaka (MAIM).

Mesyuarat Kerja-Kerja Penyelenggaraan Dan Pembaikan Kompleks SPRM Melaka

 27 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka mempengerusikan Mesyuarat Kerja-Kerja Penyelenggaraan dan Pembaikan serta lain-lain kerja berkaitan di Kompleks SPRM Melaka

Program Hari Bertemu Rakyat Perdana di Dewan Alamanda Jasin

 19 Julai 2019
Pengarah & Pegawai-Pegawai daripada JKR Negeri Melaka turut bersama-sama dalam Program Hari Bertemu Rakyat Perdana di Dewan Alamanda Jasin.

Penyerahan Surat Setuju Terima kepada kontraktor Projek Ubahsuai dan Naiktaraf Bangunan Rumah Kedai Untuk Dijadikan Tadika (JAIM)

 19 Jun 2019
Tuan Pengarah menyerahkan Surat Setuju Terima kepada kontraktor yang berjaya untuk Projek Ubahsuai dan Naiktaraf Bangunan Rumah Kedai Untuk Dijadikan Tadika (JAIM) di Tanah Merah Jaya, Mukim Tangga Batu, Melaka.

Perhimpunan Bulanan Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka 2020 Secara Interaktif

 03 Februari 2020
Pengarah bersama Pengurusan dan kakitangan JKR Melaka mendengar Amanat YAB Ketua Menteri di Perhimpunan Bulanan Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka 2020 secara interaktif di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka.

Mesyuarat Tapak Projek Naiktaraf Pusat Perkhidmatan Tenusu Merlimau

 27 Ogos 2019
Mesyuarat Tapak bagi Projek Naiktaraf Pusat Perkhidmatan Tenusu Merlimau. Kemajuan fizikal (Jadual 10%) vs (Sebenar 25%). Syabas kepada semua ahli pasukan kerana kemajuan kerja awal 15%.

Majlis Penyerahan Projek Kolej Tahfiz Al-Quran Sayyidina Ali, Bukit Katil

 21 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka bersama Pengarah JAIM menghadiri Majlis Penyerahan Projek Kolej Tahfiz Al-Quran Sayyidina Ali, Bukit Katil Melaka.

Mesyuarat Penyelarasan Fasiliti Kesihatan Zon Selatan Bil.1/2019

 18 Julai 2019
Pengarah turut hadir di Mesyuarat Penyelarasan Fasiliti Kesihatan Zon Selatan Bil.1/2019 di Bilik Mesyuarat Struktur, JKR Melaka.

Program Kesedaran Kanser

 15 Mac 2019
Program Kesedaran Kanser Payudara, Kanser Prostat dan Pengiraan Risiko Kanser. Bertempat di Dewan Serbaguna JKR Melaka.

Majlis Anugerah Perkhidmatan Awam Negeri Melaka

 30 Januari 2020
Tahniah kepada 28 kakitangan JKR Negeri Melaka yang menerima APC di Majlis Anugerah Perkhidmatan Awam Negeri Melaka yang telah disampaikan oleh YAB Menteri Melaka, Tuan Adly bin Zahari.

Hari Bertemu Rakyat Perdana

 08 November 2019
Sekitar Hari Bertemu Rakyat Perdana bersama Ketua Menteri dan Agensi-Agensi Kerajaan lain di Hotel Pantai Puteri Melaka.

Lawatan Oleh Pengarah Dan Penyerahan Surat Lantikan Ketua Kontinjen Perbarisan Sempena Hari Kemerdekaan

 21 Ogos 2019
Pengarah JKR Melaka membuat lawatan dan penyerahan Surat Lantikan Ketua Kontinjen kepada Ketua Kontinjen Perbarisan sempena Hari Kemerdekaan.

Mesyuarat Bagi Persediaan Penganjuran International Symposium on Ground Improvement (SOGI) 2019

 24 Julai 2019
Mesyuarat bersama pihak Geotropik bagi membincangkan Persediaan Penganjuran International Symposium on Ground Improvement (SOGI) 2019 di Bilik Mesyuarat Utama JKR Melaka

Mesyuarat Utiliti Projek RELA

 04 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Utiliti Projek Rela bersama agensi yang terlibat.

Kerja-Kerja Mill & Pave Gunapakai CMA

 03 Oktober 2019
Kerja-Kerja Mill & Pave Gunapakai CMA di FT019 Seksyen (11.00 - 13.00) Daerah Jasin.

Mechanical Device Securing Base/Apparatus To Support Mechanical Device

 29 Julai 2019
Kunjungan oleh pasukan Makmal Mekanikal CREaTEJKR ke tapak di Jabatan Kimia Melaka serta penyerahan Alat Inovasi Mechanical Device Securing Base/Apparatus To Support Mechanical Device untuk diujipasang pada AHU.

Mesyuarat Jawatankuasa Induk Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang

 02 Julai 2019
Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Induk Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang di Bilik Gerakan JKR Melaka Tengah.

Majlis Iftar & Sumbangan Kasih Ramadhan kepada Kakitangan JKR Melaka

 27 Mei 2019
Majlis Iftar JKR Melaka disamping Tuan Pengarah menyampaikan sumbangan kasih Ramadhan kepada staff yang memerlukan.

Mesyuarat Koordinasi Pembinaan Rumah Peduli Oleh JKR Daerah Jasin

 20 September 2019
Mesyuarat Koordinasi Pembinaan Rumah Peduli yang dipengerusikan oleh Jurutera Daerah Jasin. Sasaran penyiapan sebelum 15 November 2019.

Lawatan ke Tapak Projek oleh Jurutera Daerah & Jurutera Awam Jasin

 18 Julai 2019
Lawatan ke Tapak Projek Pembinaan Makmal Komputer di SMK Sultan Iskandar Syah & Sekolah Rendah Agama (JAIM) Ayer Merbau oleh Jurutera Daerah & Jurutera Awam Daerah Jasin.

Penyerahan Surat Setuju Terima kepada kontraktor Projek Membina Masjid Kampung Balik Bukit, Kerja Lapisan Waterproofing di Putra Specialist Hospital dan Pembinaan Semula Fire Hydrant di Seri Negeri

 14 Jun 2019
Tuan Pengarah menyerahkan Surat Setuju Terima kepada kontraktor yang berjaya untuk Projek Membina Masjid Kampung Balik Bukit, Kerja Lapisan Waterproofing di Putra Specialist Hospital (Melaka) Sdn. Bhd. dan Pembinaan Semula Fire Hydrant di Seri Negeri bagi daerah Melaka Tengah.

Mesyuarat Cerapan Data MARRIS bagi Jalan-Jalan Negeri Melaka 2019

 16 Mei 2019
Tuan Pengarah mempengerusikan Mesyuarat Cerapan Data MARRIS bagi Jalan-Jalan Negeri Melaka 2019

Perhimpunan Bulanan JKR Melaka dan Ikrar Bebas Rasuah

 06 Mac 2019
Perhimpunan Bulanan JKR Melaka dan Ikrar Bebas Rasuah bersama Pengarah SPRM Melaka.

Majlis Penyerahan Rumah Peduli DUN Sungai Rambai

 30 Januari 2020
Jurutera Daerah JKR Jasin turut bersama-sama Ketua Menteri Melaka di Majlis Penyerahan Rumah Peduli DUN Sungai Rambai.

Penyerahan SST Kerja Naiktaraf & Pemuliharaan Pusat Kegiatan Masyarakat (KEMAS) Serkam

 26 Ogos 2019
Penyerahan SST bagi Kerja Naiktaraf & Pemuliharaan Pusat Kegiatan Masyarakat (KEMAS) Serkam oleh Jurutera Daerah Jasin. Semoga kerja dapat disiapkan pada tahun semasa.

Kerja Turapan Pavemen Menggunakan Teknologi CRMA (Crumb Rubber Modified Asphalt)

 17 Julai 2019
Pengarah bersama-sama Jurutera Daerah Melaka Tengah & Jurutera Awam Penguasa (Jalan) meninjau kerja turapan pavemen yang mengggunakan teknologi CRMA (crumb rubber modified asphalt) di Sek. 29 - 30 Lebuh AMJ.

Lawatan YB Exco ke Tapak Pembinaan Rumah Peduli

 09 Mei 2019
Lawatan YB Exco bersama Pengarah & team projek ke tapak Pembinaan Rumah Peduli Lipat Kajang, Jasin, Melaka.

Kibaran Jalur Gemilang Sempena Bulan Kemerdekaan

 01 Ogos 2019
JKR Melaka memeriahkan sambutan bulan kemerdekaan dengan kibaran Jalur Gemilang menjelang Pelancaran Bulan Kebangsaan & Kibar Jalur Gemilang 2019 oleh YAB Perdana Menteri Malaysia. Bertempat di Dataran Pahlawan Megamall bermula 2 hingga 4hb Ogos 2019.

Melawat Pusat Pemindahan Mangsa Banjir Sekolah Kebangsaan Belimbing Dalam, Durian Tunggal

 08 Julai 2019
Pengarah bersama TYT, Ketua Menteri Melaka Dan pelbagai agensi melawat pusat pemindahan mangsa banjir di SK Belimbing Dalam, Durian Tunggal.

Perasmian Lampu Isyarat baru di hadapan JKR Cawangan Mekanikal

 22 Mei 2019
Tuan Pengarah melawat & merasmikan Lampu Isyarat baru di hadapan JKR Cawangan Mekanikal. Lampu Isyarat ini akan memudahkan keluar-masuk kenderaan & membantu mengurangkan risiko kemalangan.

Mesyuarat Pra Pembinaan Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di Dua Laluan FT019

 09 Mei 2019
Mesyuarat Pra Pembinaan bagi dua projek baru Kerajaan Persekutuan di Melaka. Projek Membina Jejantas Pejalan Kaki di dua laluan FT019, (Lebuh Raya AMJ & Jalan Melaka-Kendong)

Proses Penyiapan Terowong Sanitasi oleh Kakitangan JKR Negeri Melaka

 08 April 2020
Kakitangan JKR Negeri Melaka sedang menyiapkan terowong sanitasi (kaedah pengewapan). Diserahkan pada hari Jumaat 10/04/2020.

Mesyuarat Persediaan Penganjuran International Symposium on Soft Ground Improvement (Geotropik - SOGI 2019)

 27 Jun 2019
Mesyuarat bersama pihak Geotropik bagi membincangkan Persediaan Penganjuran International Symposium on Soft Ground Improvement (Geotropik - SOGI 2019)

Penyerahan Surat Setuju Terima Projek Pembinaan Semula & Menaiktaraf Sekolah Dhaif tahun 2019

 07 Mei 2019
Penyerahan Surat Setuju Terima kepada kontraktor bagi Projek Pembinaan Semula & Menaiktaraf Sekolah Dhaif tahun 2019 - Pembinaan Gantian Makmal Komputer di SMK Iskandar Shah, Daerah Jasin, Melaka.

Perlawanan Bola Sepak.

 05 Mac 2019
Perlawanan persahabatan di antara pasukan JKR Negeri Melaka dengan pasukan Jabatan Perangkaan Melaka.

Berita/Keratan Akhbar

 Senarai Penuh | Arkib

Tiada Maklumat Dijumpai

Bahagian ini menyediakan pengumuman dan aktiviti semasa. Walaubagaimanapun, tiada maklumat disediakan buat masa ini. Sila lawati halaman ini lagi di masa hadapan atau layari Arkib

Latihan

 Senarai Penuh | Arkib

Tiada Maklumat Dijumpai

Bahagian ini menyediakan pengumuman dan aktiviti semasa. Walaubagaimanapun, tiada maklumat disediakan buat masa ini. Sila lawati halaman ini lagi di masa hadapan atau layari Arkib

Suara Anda

Apakah pandangan anda tentang laman web terbaru Jabatan Kerja Raya Negeri Melaka?